همه چیز در مورد سرخ کن ها

سرخ کن چیست؟

اگر بخواهیم در مورد سرخ کن ها بگوییم ، سرخ کن وسیله ای است که عملیات سرخ کردن مواد غذایی را با سرعت بیشتر و در حرارت معین انجام می دهد. این دستگاه که شامل یک المنت گرم کننده و محفظه روغن است، ساختار چندان پیچیده ای ندارد، مگر برخی از نمونه های فوق پیشرفته موجود در بازار.

در حقیقت سرخ کن های امروزی دارای یک سبد فلزی هستند که غذا داخل آن قرار می گیرد و به همراه آن داخل روغن جوشیده قرار می گیرد. سرخ کن ها معمولا دارای تایمر به همراه هشداردهنده صوتی، دستگیره ای که سبد را به داخل روغن پایین و بالا می برد، مقیاسی برای جلوگیری از سرخ شدن بیش از حد غذا، سیستم بادگیری که موجب کاهش بوی متصاعد شده از غذای در حال سرخ شدن می شود، فیلتر روغن برای افزایش طول عمر استفاده از آن و سیستم های الکتریکی و مکانیکی کنترل درجه حرارت هستند. این دستگاه محبوب برای آماده کردن بسیاری از فست فود ها و سرخ و برشته کردن آنها به کار می روند. از آنجا که المنت گرم کننده در سرخ کن های الکتریکی در تماس با روغن قرار دارد، اتلاف انرژی در آنها بسیار کم است. سرخ کن ها معمولا از استیل یا فولاد نرم هستند. استیل کمتر از فولاد نرم خورده می شود؛ بنابراین سرخ کن استیل گارانتی بهتری نسبت به جنس فولاد نرم دارد. سرخ کن ها دیگ هایی به شکل های مختلف دارند. بعضی از سرخ کن ها دارای « نقطه سرد » در کف دیگ خود هستند. این دقیقا جایی است که مقدار زیادی از خرده های غذا آنجا ته نشین می شود و دمای پایین در این نقطه از لکه دار شدن و فاسد شدن روغن جلوگیری می کند.

انواع سرخ کن:

سرخ کن ها در یک دسته بندی بزرگ به انواع سرخ کن های معمولی الکترونیکی، سرخ کن های بدون روغن و مینی سرخ کن ها تقسیم بندی می شوند.

همچنین سرخ کن ها از نظر ظرفیت مخزن روغن و مواد غذایی، قدرت و انواع ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند. از آنجا که یکی از دلایل عدم استقبال از سرخ کن میزان مصرف بالای روغن در آن است، در سال های اخیر انواع مجهز به سیستم کاهش مصرف روغن و حتی بدون نیاز به روغن هم روانه بازار شده است.

در هر حال در یک توضیح کلی می توان گفت، سرخ کن های معمولی نمونه هایی هستند که شامل یک المنت و یک مخزن روغن هستند و غذا را با درجه های حرارتی مختلف سرخ می کنند.

سرخ کن های بدون روغن یا کم مصرف هم نمونه هایی هستند که غذا را در حقیقت بدون نیاز به روغن، با استفاده از فن آوری جریان سریع هوا سرخ می کنند. مینی سرخ کن ها هم نمونه های کوچک شده سرخ کن ها در بازار هستند.

نکاتی برای خرید سرخ کن

۱ بودجه و نوع سرخ کن را مشخص کنید:

مانند خرید هر وسیله دیگری در وهله نخست باید نوع نیاز خود را مشخص کنید. باید بدانید چه نوع سرخ کنی برای چه تعداد افراد می خواهید. همچنین باید بودجه خود را معین کنید.

۳ سبد سرخ کن آسانسوردار نخرید:

سبد سرخ کن می تواند در بسیاری از موارد بسیار کارآمد باشد، اما گاهی لازم است که قطعات غذا بدون سبد در ظرف روغن قرار گرفته و سرخ شوند. در این صورت باید از کفگیری که به ظرف صدمه نزند استفاده کنید. توجه کنید که سبد باید جایی برای قرار گرفتن در بالای سطح روغن داشته باشد تا روغن اضافه مواد داخل آن خارج شود در عین حال سبدهای سرخ کن آسانسوردار زودتر از نوع دستی خراب می شوند.

۴ سرخ کنی با چراغ های هشداردهنده خریداری کنید:

دستگاه سرخ کن مطمئن، باید چراغ های نمایشگر داشته باشد. پس سرخ کنی تهیه کنید که چراغ نشان دهنده وضعیت داشته باشد. توجه داشته باشید که چراغی که تنها روشن بودن دستگاه را نشان دهد چندان کاربردی ندارد؛ بلکه منظور چراغی است که آماده بودن دستگاه و رسیدن آن به درجه حرارت مطلوب را به شما نشان دهد.

۵ سرخ کن تایمردار بخرید:

سرخ کن دارای تایمر مزیت بیشتری دارد تا نمونه بدون تایمر. زمانی که از راهنمای پخت غذایی را انتخاب کرده و می خواهید آن را تهیه کنید، معمولا در این راهنما زمان لازم پخت به همراه درجه حرارت مطلوب ذکر می شود؛ بنابراین شما می توانید پس از آماده شده روغن (که چراغ نشان دهنده آن را به شما علامت می دهد) تایمر را بر روی زمان مورد نیاز پخت تنظیم کنید. به این صورت شما نیاز ندارید در بقیه زمان پخت مراقب سرخ کن باشید، بلکه می توانید آن را ترک کرده و به بقیه کارهای خود بپردازید.

۶ به صافی یا فیلتر دستگاه دقت کنید:

دستگاه سرخ کن باید دارای صافی هایی باشد که تعویض و تمیز کردن آنها ساده باشد. کار فیلتر جلوگیری از پخش بخار و بوی ناشی از سرخ شدن غذا است.

۸ سرخ کنی با لایه داخلی نچسب خریداری کنید:

لایه داخلی نچسب از مواردی است که همه خواهان آن هستند. این موجب می شود که نه تنها ضایعات غذا کم شود بلکه شست وشو و نظافت دستگاه آن نیز بسیار آسان شود.

نکاتی برای استفاده بهتر از سرخ کن:

۱ روغن سرخ کردنی بخرید:

بهترین روغن برای استفاده از این دستگاه، روغن های مخصوص سرخ کردن است. البته به یاد داشته باشید، هیچ گاه برای صرفه جویی دو نوع روغن را با هم مخلوط نکنید. در حین کار با سرخ کن شاید برخی مواقع با اینکه روغن به اندازه کافی ریخته اید باز هم روغن سرریز شده یا کف کند. علت این امر می تواند وجود مواد غذایی آب دار یا نمک زدن به مواد غذایی پیش از سرخ کردن باشد.

۲ مواد یخ زده را داخل سرخ کن نیندازید:

با توجه به اینکه قرار دادن مواد یخ زده در روغن داغ، موجب کاهش دمای روغن و تغییر در زمان پخت می شود، بهترین راه این است که نه تنها برای محافظت از دستگاه سرخ کن، بلکه به دلیل سالم تر بودن این روش، مواد غذایی یخ زده را داخل روغن داغ قرار ندهید و آنها را از قبل در آب گرم قرار داده یا چند ساعت قبل از پخت وپز از فریزر بیرون بگذارید. با این حال، باز به دنبال مدل سرخ کنی باشید که بخش حرارتی آن بتواند دمای روغن را پس از ورود ماده یخ زده به آن به سرعت بالا ببرد.

۳در شست وشوی سرخ کن نهایت دقت را به خرج دهید:

برای شست وشو و تمیز کردن دستگاه سرخ کن نیز توجه داشته باشید ظرف روغن دستگاه مزبور، متحرک باشد، زیرا در این حالت امکان شست وشو و نظافت آن آسان تر می شود. در ضمن یکی از اجزای سرخ کن فیلتر آن است که کاربرد آن جلوگیری از پخش بخار و بوی غذا می باشد. این فیلتر کربنی نباید با آب تماس پیدا کند، زیرا باعث از بین رفتن خاصیت کربنی آن می شود. از این رو، توصیه می شود هنگام شست وشوی دستگاه، آن را از داخل در سرخ کن بیرون آورده و بعد دستگاه را بشویید.

در مورد سرخ کن